Linking/ro

From Synfig Studio :: Documentation
Jump to: navigation, search
Languages Language: 

English • română

Warning!

This page contains outdated information.

The release of Synfig Studio 0.64.0 introduced new terminology and this translated page needs to be updated according to original English text.

You can help updating this page - see instructions here. Thank you!

warning end


Introducere

Exista posibilitatea legarii impreuna a doi sau mai multi marcatori, astfel incat atunci cand miscati unul dintre ei, sa se mute si celalalt. Acest lucru este realizat automat atunci cand creati un contur si o regiune in acelasi timp cu instrumentul bline; este creata o singura linie Bezier care este legata la parametrul pentru noduri al conturului si al regiunii. Acest lucru permite ca la mutarea conturului sa fie mutata si regiunea din interiorul conturului.

Pentru a lega mai multi marcatori impreuna, selectati mai intai straturile acestora si trageti cu mouse-ul o zona in jurul acestora, sau tineti apasata tasta Ctrl si selectati fiecate marcator individual, dupa care dati click pe butonul dreapta mouse si alegeti optiunea 'link' din meniul contextual.

Toti marcatorii selectati trebuie sa fie de acelasi tip de baza. Nu se pot lega valori reale de valori vectoriale.

Care marcatori se misca si care raman nemiscati?

Consideram ca ati selectat mai multi marcatori si ca ati ales optiunea 'link' din meniul contextual. Care dintre pozitiile marcatorilor sunt folosite ca pozitii noi?

Aici are loc un proces decizional pe mai multe niveluri:

Nivelul 0

Nivelul 0 se aplica doar pentru marcatorii care contin valori simple (adica nici unul dintre ei nu au valori pentru noduri ValueNode/ro). Aici pot fi intalnite doua cazuri:

  • Daca fiecare marcator se afla pe cate un strat diferit, atunci 'primul' este cel care se afla pe stratul mai deasupra - svn r1564. Inainte de asta a fost folosit cel de pe stratul cel mai de jos.
  • Daca marcatorii se afla pe acelasi strat, va fi marcatorul afisat ultimul marcator a cariu valoare a fost folosita in fereastra de dialog cu parametri.

Acest lucru nu are loc atunci cand oricare din marcatori este animat, convertit sau deja legat la oricare alt element, inclusiv cazul in care este parte dintr-o linie Bezier (bline).

Nivelul 1

Daca oricare dintre marcatori este o valoare exportata:

  • Daca toti marcatorii au aceeasi valoare exportata, atunci este folosita aceasta valoare.
  • Altfel, apare o eroare; la legare nu se permite modificarea unei valori exportate.

Nivelul 2

Nici unul dintre marcatori nu are valori exportate.

Daca unul dintre marcatori este referentiat mai mult decat ceilalti, acesta va fi folosit.

Ce inseamna 'referentiere'? Este un contor care numara de cate ori este folosita o valoare. Daca sunt legati impreuna doi marcatori, acea valoare este referentiata de doua ori.

Retineti ca daca desenati un contur si o regiune deodata, folosind instrumentul bline, punctele din straturile create vor avea doar o referinta, atata timp cat punctele nu sunt legate unul de altul. Mai curand sunt legate listele punctelor create cu instrumentul bline. Pe de alta parte, daca desenati un contur si o regiune separat si le legati nodurile individual, atunci fiecare nod va avea la referinta valoarea 2.

Nivelul 3

Daca nu este inca clar care marcator va fi folosit, iar unii marcatori sunt animati si altii au valori constante, atunci vor fi folosite valorile marcatorilor animati.

Nivelul 4

Daca sunt animati doi sau mai multi marcatori, are prioritate marcatorul cu cele mai multe puncte de referinta.

Nivelul 5

Daca inca nu se stie clar care marcator va fi legat, atunci va avea prioritate cel mai recent modificat.

Deci daca toate celelalte lucruri sunt egale, puteti decide modificatorul mutandu-l putin inainte de legarea acestora.

Retineti ca la svn r1563 modificarea timpului nu a fost initializata la crearea straturilor. Prin atribuirea unei valori oarecare diferite de zero care sa modifice timpul, va face ca celelalte straturi create par mai vechi decat stratul modificat.

Nivelul 6

Dacă si de acesta data modificarea ValueNodes este aceeaşi, nu e nimic pe care sa se bazeze decizia si astfel este utilizata "prima" valoare a marcatorului.


Languages Language: 

English • română